fbpx

Blog

Dovoz auta zo zahraničia s VEZIEMSA.SK

Naše dlhoročné skúsenosti Vám zaručia garanciu kvality

V zahraničí môžete kúpiť auto v lepšom stave, s lepšou výbavou a za lepšiu cenu ako u nás v SR. Navyše nákupom v zahraničí získate niekoľkonásobne širšiu ponuku. Možno dovoz už nie je tak výhodný ako býval predtým, ale stále ešte ide o znateľný rozdiel.

Autá možno určite dovážať z rôznych krajín, ale pre nás sú najvýhodnejšie práve krajiny sponemuté nižšie v článku. A pretože s dovozom máme bohaté skúsenosti, podelíme sa s vami o ne.

 

Dovoz áut z EÚ

V rámci krajín Európskej únie sú najpopulárnejšie Nemecko a Česko. Jeden z hlavných dôvodov je, že v krajinách je ďaleko vyšší výber vozidiel ako u nás na Slovensku.

Veľkou výhodou dovozu z EÚ je, že pri dovoze nie je potrebné platiť CLO, čo znižuje celkové náklady na dovoz.

 

Nemecko

Asi najpopulárnejšia krajina na dovoz “jazdeniek” ale aj takmer nových vozidiel. Je veľmi veľa dôvodov,  prečo si vybrať práve auto z Nemecka:

  • cez 50 miliónov vozidiel– obrovský výber ktorý dokáže uspokojiť požiadavky a predstavy aj pre tých najnáročnejších z Vás. Od tohto množstva vozidiel sa odvíja aj kúpna cena auta
  • 2- 3 ročné autá sú pomerne nové a vďaka bohatému výberu áut v Nemecku dokážete výrazne ušetriť  až niekoľko tisíc EUR
  • vysoká kvalita ciest a diaľníc
  • nadštandardné výbavy automobilov
  • vyššia starostlivosť o vozidlá

 

 

Česko

Ďalšou obľúbenou krajinou je Česká republika. U naších susedov je asi 3- krát taký výber áut ako u nás. V Českej republike je bohatý výber rôznych značiek i typov vozidiel za zaujímavé ceny. Jedným z áut, ktoré sme priviezli bol aj tento nádherný 2016 Seat Leon Cupra ST 280ps.

 

Dlhodobo spolupracujeme s autorizovanými predajcami ojazdených áut a Vy tým získavate garanciu na pôvod vozidla, počet najazdených kilometrov a servisnú históriu. Medzi výhody dovozu z Čiech  patria aj nižšie náklady na dopravu vozidla vzhľadom na vzdialenosť.

 

 

Dovoz áut mimo EÚ

Ak ste sa rozhodli pre dovoz vozidla zo zahraničia z krajiny, ktorá nie je členským štátom EÚ ako kupujúci, musíte zaplatiť clo a daň z pridanej hodnoty. Tieto poplatky však automaticky neznamenajú, že za vozidlo zaplatíte viac ako pri dovoze z členských krajín EÚ. Pýtate sa: “Ako je to možné?” – čítajte prosím ďalej.

 

Švajčiarsko

Krajina ďaleko vyšších životných štandardov ako u nás. Tento fakt sa výrazne odráža na stave vozidiel z tejto krajiny.

Veľkou výhodou je, že stáčanie tachometrov je vo Švajčiarsku trestným činom, preto sa nestane, že narazíte na človeka, ktorý Vám bude ponúkať vozidlo so stočenými kilometre. Ďalšie výhody.

  • pravidelný servis v autorizovaných servisoch
  • bohatšia výbava
  • nižšie náklady na opravu
  • celkovo lepší stav vozidla

 

 

Kuwait

Krajina kde ropa tečie z vodovodných kohútikov a šejkovia menia jedno Ferrari za druhým. Po uliciach vidíte opustené športové luxusné autá pretože to pre miestnych nemá až takú cenu.

Autá rovnakej kvality ako u nás akurát výrazne lacnejšie. Dôležité podotknúť, že sa jedná predovšetkým o športiaky typu Audi R8, Porsche 911, Bentley Continental a pod.

Nsjväčšou výhodou je cena.

PRÍKLAD: 2010 Audi R8, 90 000 km
Nemecko– cena od 48 000 €
Kuwajt – cena 30 000 € (so všetkým)

 

 

Pár fotiek z miesta činu na polahodenie Vaším očiam 🙂

Leave comments

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top