fbpx

Blog

Dovoz auta z Nemecka

Prečo dovoz auta z Nemecka?

 

Prečo kúpiť ojazdené auto v Nemecku a nie v SR? Existuje niekoľko dôvodov, prečo tak urobiť. Kľúčovou príčinou je skutočný stav tachometra a overiteľná história vozidla. V minulosti na Slovensku rozkvital obchod s predajom stočených vozidiel. V prítomnosti sa s podobnými praktikami stretnete zriedkavejšie. Avšak aj napriek tomu podľa niektorých prieskumov má u nás pozmenený tachometer skoro polovica automobilov. Dôvodov, prečo doviezť auto z Nemecka, je samozrejme viac.​

 

Výhody dovozu vozidiel z Nemecka

 

Stáčanie kilometrov

Stočenie kilometrov a následný predaj takéhoto vozidla je v Nemecku trestným činom. Avšak aj tam sa nájdu výmyselníci, ktorí to robia. Väčšina vozidiel z Ne má však pravdivý stav kilometrov a jasnú servisnú históriu.

 

Pravidelný servis

Vozidlá sú pravidelne servisované v autorizovaných servisoch. Opravy sa vykonávajú s použitím výhradne originálnych náhradných dielov a náplní. Vozidlá majú väčšinou servisnú knižku a obidva kľúče. Niektorí majitelia vozidiel sú tak precízni, že si odkladajú všetky faktúry zo servisných prehliadok a opráv. V tom prípade hneď viete, čo všetko má vozidlo za sebou.  Autorizovanému servisovaniu vozidiel v Nemecku nahráva aj vyššia životná úroveň obyvateľstva.  Servisnú históriu vozidiel z Nemecka je možné preveriť aj zo Slovenska. Väčšina automobiliek má celoeurópske databázy založené na VIN čísle vozidla.

 

Žiadne opravené vozidlá po „totálke“

Servis v Nemecku je veľmi drahý a cena za opravu zničeného vozidla v Nemecku sa môže vyšplhať aj na trojnásobok ceny za rovnakú opravu na Slovensku. Preto sa im oplatí auto radšej predať a kúpiť nové. V Nemecku sa takmer nestretnete s opraveným ťažko havarovaným vozidlom. Takéto autá končia na šrotovisku, prípadne sa vyvážajú do Poľska, Rumunska a iných krajín, kde sa predajú ako nikdy nebúrané vozidlá.

 

Kvalitné cesty

V Nemecku sú oveľa kvalitnejšie cesty bez jám a výtlkov, ktoré na vás nečíhajú za každou zákrutou, a teda sú vozidlá menej zničené. Stav vozidiel, ktoré majú po nemeckých cestách najazdené 200 tisíc km zodpovedá stavu vozidla s polovičným nájazdom v SR

 

Nekonečná ponuka vozidiel v Nemecku

V neposlednom rade hovorí pre dovoz auta z Nemecka tiež široká ponuka modelov, ktoré v SR v niektorých prípadoch ani nezoženiete. Vozidlá sú vyrábané výhradne pre nemecký automobilový trh. Tiež úroveň výbavy zodpovedá vyššej životnej úrovni. Komfort vozenia je pre nich veľmi dôležitý, preto si radi doprajú nadštandardné výbavy.

 

Aj v Nemecku si treba dávať pozor

Priekupníci, ktorí sa Vám budú snažiť predať čokoľvek, žijú i v Nemecku. Predpokladá sa, že aj keď zistíte nedostatky vozidla, budete už dávno doma a nevrátite sa naspäť s reklamáciou. Preto všetky vyššie uvedené výhody nemusia platiť vždy. Je nanajvýš vhodné nakupovať pri autorizovaných predajcoch a vyhnúť sa tak prípadným problémom, ktoré sa môžu prejaviť neskôr pri používaní vozidla.

 

Pre auto jedine s odborníkom

Pre dovoz auta z Nemecka je výhodnejšie využiť služby odborníka, ktorý je schopný preveriť Vami vybraného predajcu, skontroluje technický stav vozidla, zabezpečí a dohliadne na zmenu majiteľa vozidla, bezpečne vozidlo dopraví na Slovensko a prihlási priamo na Vás.

 

Leave comments

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top